Vapor Aymerich, Amat i Jover

Sortida cultural Vapor Aymerich, Amat i Jover. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa


El 12 d’octubre de 2014, el Museu Joan Abelló, El Centre d’Estudis Molletans i El Lledoner van programar una sortida cultural comentada al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, a Terrassa.

En aquesta visita cultural van assistir-hi 16 persones, 11 dones i 5 homes. El recorregut s’inicià a l’antic soterrani de la fàbrica, on es conserven les carboneres, les calderes, la xemeneia i la màquina de vapor, que era el cor de la fàbrica. A continuació, l’accés a la nau va permetre conèixer i observar els diferents moments del procés de producció, des de la preparació de la llana per filar, la filatura, el tissatge, els tints i els acabats, i el magatzem. Al llarg del recorregut van gaudir d’una col·lecció de maquinària tèxtil excepcional i única a Catalunya, tant per la seva qualitat tècnica com pel seu estat de conservació.

L’exposició permanent recrea l’ambient de la fàbrica, el brogit i els moviments de la màquina de vapor, el funcionament de les màquines de filar i dels telers, la vida quotidiana dels treballadors i les tensions socials que van desembocar en la formació del moviment obrer.