Exposició Memòria Fotogràfica del Tèxtil a Mollet

El dijous 14 de maig, a les 18.30 h, El Lledoner, es va inaugurar l’exposició itinerant Memòria fotogràfica del tèxtil a Mollet, recull fotogràfic de les fàbriques i sobretot de les persones que van treballar al tèxtil a Mollet del Vallès. Les fotografies fetes al llarg de tot el segle XX, corresponen al Cotó, Can Fàbregas, Can Mulà i Les Cintes.

Durant la inauguració es va projectar el documental Batec de telers. Vivències del tèxtil a Mollet del Vallès, on és ret homenatge a tots els homes i dones que van treballar al tèxtil a Mollet, des de mitjan segle XIX fins a principis dels segle XX, a través del testimoniatge de 23 treballadors de Can Fàbregas i Can Mulà ‘les fàbriques més importants’ però també El Cotó, Les Cintes i mols altres petits tallers.

 

 

 

 

El dimecres 20 de maig, a les 18.30 h, a El Lledoner es va presentar el diccionari en línia La indústria tèxtil a Mollet del Vallès, a càrrec de Maria Navas, cap d’Àrea de Recerca i Gestió del TERMCAT i Montserrat Pocurull, responsable del Servei Català de Mollet (CPNL).

Aquest vocabulari pretén aplegar els mots i les expressions més comuns de la indústria tèxtil i posar-los a l’abast de tothom mitjançant la consulta en línia per internet.

La presentació del diccionari va venir acompanyada per la xerrada El tèxtil en la parla popular, a càrrec de Manel Domènech, enginyer tècnic tèxtil i periodista. En Manel, va introduir-nos al llenguatge tèxtil d’una manera original i divertida a partir d’un petit relat curt que compartim amb tots vosaltres: Tot buscant la passada