Acte de presentació de la 4a edició del blog Els Nostres Mestres

 

El dimecres 31 de maig, a les 18 h, es va presentar la 4a edició del blog Els Nostres Mestres. La memòria de la nostra ciutat, al Mercat VellAquesta convocatòria va aplegar els mestres d’aquesta edició i, d’edicions anteriors, i els joves de l’Institut Gallecs. A l’acte, van assistir-hi tots els col·laboradors del projecte: el Centre d’Estudis Molletans, el Consorci per a la Normalització Lingüística, Vallès Visió, Ràdio Mollet, equips docents d’edicions anteriors…, un total de 160 persones.

L’acte es va desenvolupar en tres parts. Una primera part institucional, en què la regidora de Gent Gran, la Sra. Ana M. Díaz, va donar la benvinguda als assistents i va agrair la participació dels mestres i de l’Institut Gallecs, sense els quals el projecte no hauria estat possible. Posteriorment, la directora de l’Institut Gallecs, la Sra. Rosa Riba, i la coordinadora de 4t d’ESO de l’Institut Gallecs, la Sra. Eva Maria Lahuerta, van expressar la seva satisfacció per haver treballat un projecte comunitari singular i motivador com Els nostres mestres. No ha estat fàcil, -van afirmar-, perquè hi han participat més d’un centenar de joves, però l’experiència ha “traspassat” l’aula creant vincles d’amistat entre els mestres, també anomenats, ‘el meu avi o àvia’, i el joves.

Durant la segona part de l’acte, la tècnica de gent gran, la Sra. Laura Menacho, va presentar els objectius i el mètode de treball del projecte, amb el suport de dos vídeos. Finalment, un grup en representació de joves i un grup de mestres, moderats per la Sra. Dolors Ramírez, dinamitzadora del departament de Gent Gran, van fer un petit col·loqui sobre l’experiència viscuda. Els tertulians van animar, tant a joves com a mestres, a formar part d’aquest blog, que ja comença a caminar cap a la cinquena edició: La indústria de la moto a Mollet.